Μαμαδίστικες Σπιτικές Επιρρόες

529

Δεν υπάρχει λόγος να το αρνούμαστε… Όλοι έχουμε επιρροές από τους γονείς μας! Μάλιστα καλύπτουν ένα πολύ ευρύ φάσμα, από τον τρόπο που καθόμαστε, το τι γεύσεις προτιμάμε, το χιούμορ μας ακόμη και το πως μπορεί να διακοσμήσουμε το πρώτο μας σπίτι για να το νιώσουμε σπίτι μας! Πάμε να εξετάσουμε συνήθειες πολλών μαμάδων να γίνονται το σημερινό μας ντεκόρ.

Οι μαμάδες αρεσκονται να μας «πυροβολούν» με γνωμικά και σοφίες. Κάπως έτσι πρέπει να προέκυψαν τα ατελείωτα quotes που έχουν γίνει της μόδας σε κάδρα και καμβάδες. Ναι, είναι όντως από τα αγαπημένα μας κομμάτια. Μας εμπνέοουν και μας δίνουν δύναμη μέσα στην καθημερινότητά μας.

Η σημερινή γενιά των 30 ετών μεγάλωσε με μαμάδες που γνώρισαν και πιο δύσκολες εποχές. Αυτές οι γυναίκες ήξεραν να δίνουν νέα ζωή σε πράγματα που ποτέ δεν φανταζόμασταν. Δένονταν με τα αντικείμενα και δεν τους άρεσε να πετάνε κάτι που μπορεί να αποκτήσει μία νέα χρήση. Κάπως έτσι αποκτήσαμε τις πρώτες βάσεις για την «ανακύκλωση» πραγμάτων που δεν εξυπηρετούν πια τον αρχικό τους σκοπό.

Άλλες λίγο άλλες πολύ έβρισκαν τον τρόπο να αξιοποιήσουν όλα τα «άχρηστα» που είχαν στην διάθεσή τους, να δουν την ομορφιά μέσα τους και να τους δώσουν ένα νέο ρόλο μέσα στην διακόσμηση και την χρηστικότητα του σπιτιού.

Οι μαμάδες πάντα έχουν μία ευρηματική λέξη για κάθε απόχρωση! Έτσι μάθαμε το καρπουζί, το μπεζ της άμμου, το γαριδί, το φυστικί και ένα σωρό άλλα. Το μάθημα ήταν ένα: Μην μένεις στα τετριμένα! Οι αποχρώσεις που μπορείς να χρησιμοποιήσεις μέσα στο σαλόνι σου για να σε χαλαρώνουν και να αναδεικνύουν το ιδιαίτερο του χαρακτήρα σου είναι πραγματικά απεριόριστες. Αν το σπίτι σας πρέπει να αρέσει σε κάποιον αυτός είστε εσείς, κι αν αγαπάτε κάποιο χρώμα, χρησιμοποίηστε το!

Μία άλλη έντονη επιρροή από τις συνήθεις ύποπτες μαμάδες ήταν πως όταν χαλάει κάτι, δεν το πετάμε πάντα… Το φτιάχνουμε. Κι αν πλέον δεν μας αρέσει, μπορούμε να το αλλάξουμε και να το προσαρμόσουμε στο νέο μας γούστο. Με αυτό τον τρόπο δεν κάνουμε καλό μόνο στον προϋπολογισμό του σπιτιού μας, αλλά απασχολούμαστε δημιουργηκά με κάτι. Αυτό μας δίνει την αίσθηση της επίτευξης, την περηφάνεια για το τελικό αποτέλεσμα και μας τονώνει την αυτοπεποίθηση.

Ίσως ένα από σημαντικότερα μαθήματα που έδωσαν οι μάμαδες είναι το ότι το σπίτι μας πρέπει να ο ναός της ηρεμίας μας, η προσωπική μας όαση. Από τα χρώματα, την διακόσμηση, μέχρι τα έπιπλα και οτιδήποτε άλλο περιλαμβάνει το σπίτι σας όλα μαζί δημιουργούν την αύρα του. Η αύρα αυτή πρέπει να μας φέρνει χαρά και ηρεμία.

Είναι το μέρος όπου πρέπει να μπορείτε να αγαπάτε και να αγαπιέστε, που να σας καλωσορίζει μπαίνοντας και να σας εμπνέει κάθε μέρα για νέες μικρές αλλαγές και βελιώσεις στη ζωή.

Μανούλες του κόσμου σας ευχαριστούμε για όλα τα πολύτιμα μαθήματα!

Άρθρο από EpiplaGand