Πρόσθετα Χημικά

563

Ένα αυτοκίνητο είναι ένα ολόκληρο σύστημα μηχανισμών ανάλογο με έναν ανθρώπινο οργανισμό, που για την ομαλή και σωστή λειτουργία του απαιτείται τακτικός έλεγχος και διαρκής συντήρηση. Κάθε αυτοκίνητο προαπαιτεί τις δικές του ανάγκες και χρειάζεται συγκεκριμένα προϊόντα και ανταλλακτικά για να παρέχει με υψηλή ασφάλεια την απόδοσή του. Εκτός από στερεά ανταλλακτικά τα οποία αγοράζονται σε περιπτώσεις ατυχήματος ή φθοράς στο χρόνο ένα αυτοκίνητο για να λειτουργεί ορθά χρειάζεται και πρόσθετα υγρά ανταλλακτικά.
Η βενζίνη του κινητήρα, τα λάδια των συστημάτων και της μηχανής, τα φρένα ή το ψυγείο, χρειάζονται και αυτά με τη σειρά τους συνεχή παρακολούθηση και προσοχή με ακρίβεια.
Κατά την αγορά ανταλλακτικών πρόσθετων υγρών για το αυτοκίνητό σας, πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να πάρετε εκείνο το προϊόν που θα δώσει θεμιτά αποτελέσματα τόσο στο ίδιο το όχημα όσο και στο περιβάλλον ή ακόμα και το πορτοφόλι σας.
Για την βενζίνη του κινητήρα, υπάρχουν προϊόντα κατάλληλα ώστε να καθαρίζουν και να διατηρούν καθαρούς τους ψεκαστήρες (τα λεγόμενα μπεκ), προϊόντα που εξοικονομούν καύσιμα ανά συγκεκριμένο αριθμό χιλιομέτρων, που παρεμποδίζουν τη διάβρωση ή τη δημιουργία σκουριάς, αυξάνουν τα οκτάνια και ενισχύουν την απόδοση του κινητήρα.
Στα πρόσθετα λαδιού, επιλέξτε εκείνα που αναζωογονούν τη μόνωση στον κινητήρα, στις φλάντζες και σε άλλα σημεία του οχήματός σας έτσι ώστε να αποκτήσουν ξανά ελαστικότητα και να μειωθεί η κατανάλωση λιπαντικού ή οι διαρροές λόγω κακής στεγανότητας. Φροντίστε το ψυγείο του αυτοκινήτου σας με πρόσθετα υγρά τα οποία απομακρύνουν τις βρομιές και τη λάσπη από τις διάφορες επιφάνειες της μηχανής και του ψυγείου, προστατεύουν από διαρροές κι διαλύουν τα άλατα ενώ προσφέρουν και στεγανοποίηση στους διάφορους τύπους ψυγείων.
Ο κινητήρας χρειάζεται τη δική του ασφάλεια για τη μέγιστη απόδοση. Προϊόντα υπάρχουν και ελαττώνουν τις εκπομπές καπνού από καμένα λάδια, βελτιώνουν τη συμπίεση και τη απόδοσή του ίδιου του κινητήρα, ελαττώνουν το θόρυβο ενώ προσφέρουν ασφάλεια ακόμα και σε ακραίες θερμοκρασίες.
Ένας βασικός παράγοντας ασφαλείας των οχημάτων είναι τα φρένα, οπότε φροντίστε να αγοράζετε υγρά τα οποία δεν είναι ανακατεμένα με άλλα έτσι ώστε να εξασφαλίσετε την μέγιστη απόδοση κατά την πέδηση και φυσικά την μεγαλύτερη διάρκεια ζωής τους.
Τα κλιματιστικά των αυτοκινήτων συνήθως λειτουργούν όλες τις εποχές του χρόνου, είτε για να δροσίσουν είτε για να θερμάνουν την καμπίνα τους. Υπάρχουν υγρά τα οποία προσφέρουν καθαρό και υγιή αέρα απομακρύνοντας δυσάρεστες μυρωδιές ενώ προστατεύουν από την ανάπτυξη βακτηρίων ή μυκήτων φρεσκάροντας τον αέρα που αναπνέετε κατά την παραμονή σας στο αυτοκίνητο.
Αν το αυτοκίνητό σας κινείται με πετρέλαιο, μια προσεκτική έρευνα αγοράς θα σας εξασφαλίσει την σωστή του λειτουργία και την μεγάλη διάρκεια ζωής του, καθώς πρόσθετα υγρά υπάρχουν για όλους τους τύπους κινητήρα και όλα τα είδη οχημάτων. Εσείς χρειάζεται απλά να εμπιστευτείτε τους καλύτερους.

Άρθρο by Maxxparts.gr