Στεγανοποίηση – μόνωση πισίνας

538

Μια ιδιαιτέρως σύνθετη διαδικασία στεγανοποίησης, η οποία πρέπει να γίνεται από ειδικούς και με ιδιαίτερη λεπτομέρεια στην εργασία, είναι και η στεγανοποίηση πισίνας (άλλοι την γνωρίζουν ως μονωσεις πισινων την φράση). Η πισίνα, όπως και κάθε τέτοιου τύπου δεξαμενή, έχει σαν κύριο σκοπό την αποθήκευση νερού. Αυτό σημαίνει ότι το σύνολο των υλικών που την αποτελούν είναι μονίμως εκτεθειμένα σε υγρασίες και νερά. Επιπλέον οι κολυμβητικές πισίνες χρησιμοποιούν χλωριωμένο νερό, κάτι που συνιστά υψηλότερο κίνδυνο αλλοίωσης αυτών των υλικών.

Η εφαρμογή στεγανοποίησης της πισίνας, χρησιμοποιείται για να εξασφαλιστεί 100%, ότι δεν θα υπάρχει διαρροή νερού ή υγρασίες από την πισίνα προς τα έξω. Για να μπορέσει να έχει αποτέλεσμα και να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να χρησιμοποιηθούν τα κατάλληλα μονωτικά υλικά, που να έχουν ιδιαίτερα υψηλή αντοχή και υψηλή απόδοση. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε μεγάλη και πολύ σωστή έρευνα αγοράς και να βρείτε τα κατάλληλα υλικά ή να εξασφαλίσετε ότι οι ειδικοί στους οποίους θα απευθυνθείτε θα πρέπει να χρησιμοποιούν υλικά άριστης ποιότητας που να είναι σε θέση να αντέχουν στο χλώριο και στα διάφορα καθαριστικά της πισίνας, τα οποία έχουν μέσα διάφορα συστατικά και καμιά φορά επηρεάζουν την όλη διεργασία μόνωσης και στεγανοποίησης.

Η διαδικασία της στεγανοποίησης της πισίνας περιλαμβάνει την εφαρμογή ειδικής επίστρωσης τσιμέντου, πάνω στην οποία συνήθως, τοποθετούνται τα πλακάκια. Τα πλακάκια εφαρμόζονται με ειδική κόλλα πλακιδίων, ανθεκτική στο νερό και το χλώριο, ενώ ειδικά υλικά χρησιμοποιούνται επίσης για τους αρμόστοκους. Υπάρχουν επίσης και ειδικά συστήματα μεμβρανών, που εφαρμόζονται στις πισίνες σαν πρόσθετο στρώμα στεγανοποίησης. Οι μεμβράνες αυτές έχουν το πλεονέκτημα, ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα σαν τελική επιφάνεια, χωρίς τη χρήση πλακιδίων. Είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές στον ήλιο και τα συστατικά τους παρουσιάζουν αξιοσημείωτη συμπεριφορά απέναντι στο χλωριωμένο νερό και στα καθαριστικά πισίνων.

Η εταιρεία που θα αναλάβει τη συγκεκριμένη εφαρμογή στεγανοποίησης, πρέπει να έχει μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία, κυρίως όσον αφορά τα υλικά, ώστε να διασφαλίζεται η αποτελεσματικότητα του έργου και να μη γίνει καμιά ζημιά όπου τα αποτελέσματά της θα φανούν σε βάθος χρόνου κι αυτό θα είναι ακόμη χειρότερο.